12/13-01-2012, 500-1500-3km Noord-Oost Assen/Groningen

Hallo allemaal,,

Afgelopen weekend was de plaatsingswedstrijd voor het KPN NK Allround Junioren. Door bij de eerste 5 te rijden zou ik me kunnen plaatsen voor dat NK. De eerste dag van de Noord-Oost selectiewedstrijd werd gehouden in Assen. Daar stonden de 500 en de 1500 meter op het programma. De volgende dag werd gehouden in Groningen, daar moesten we een 3km schaatsen.

We beginnen bij dag 1; de 500 en 1500 meter. Het was koud! Eigenlijk ging de 500 meter best goed. Ik opende zoals ik altijd opende, alleen door de kou en het minder snelle ijs als dat van Thialf zorgde ervoor dat er een eindtijd uitkwam van 39.83. Ver boven mijn pr dus, maar vergeleken met de rest stond ik er nog prima voor.

De 1500 meter reed ik dom. Ik ging te rustig van start omdat ik bang was om aan het einde geparkeerd te staan. Toen ik de opening zag en een eerste ronde van 31.0 schrok ik wel even en ben ik vol verder gegaan met rondetijden van 32.7 en 32.9. Vlakke race dus, maar zeker niet zoals het moest. Met een tijd van 2.04.44 leverde ik veel tijd in ten opzichte van mijn concurrenten. Balen dus..

De volgende dag; de 3km. Werd gereden in een nog koudere ijsbaan, namelijk die van Groningen. Ik wist dat ik veel tijd goed moest maken, maar ik stond vol vertrouwen aan de start. Na een goede opening en een goed eerste rondje, wat sneller was dan ik verwachtte, reed ik een hele vlakke race. Allemaal rondjes rond de 34.2 met een versnelling de laatste twee ronden naar 33.8. De eindtijd viel me mee en ik kon tevreden zijn met mijn resultaat. Met 4.16.28 was ik wel een paar plekjes opgeschoven in het klassement, maar de top 5 was nog niet in zicht. Wel plaatste ik me als 2e voor de landelijke selectiewedstrijd van over twee weken. Daar rij ik tegen mensen van regio Zuid-West om de overig startplekken op het NK. Ik ben dus nog niet uitgeschakeld!

Volgende week staat er weer een Nood-Oost wedstrijd op het programma. Via deze wedstrijd kan ik me plaatsen voor het NK supersprint 100-300-500, eigenlijk helemaal niet mijn ding. We zullen zien wat ik daar van kan maken, maar ik haal maar geen rare dingen in mijn hoofd.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.